حفاظت و احیای بافت باارزش شهرهای قدیمی و مداخله در آن به یکی از موضوعات اساسی و محوری دوران حاضر بدل شده است. در بسیاری از کشورها، با تغییر روند گسترش و توسعة شهر، بافت قدیم مورد بیتوجهی قرار گرفته و با خطر فرسودگی، تخریب و انهدام کامل روبهروست. این روند به رها شدن خانههای قدیمی در بخش درونی شهر یا جایگزینی ساکنان اصلی آن با طبقات پایینتر درآمدی و اجتماعی منجر شده است که روند تخریب را سرعت میبخشد.بافت قدیم شهر بوشهر، که از نمونههای باارزش معماری و شهرسازی در جنوب کشور است، نیز از این قاعده مستثنا نیست و بهتدریج دارد از سیمای شهر به طور کامل محو میشود. یکی از راهبردهای اساسی برای رفع این معضل، بازگرداندن این بافت به چرخة زندگی شهری و باززندهسازی آن است. در این مورد تعریف فعالیتهای جدید و ورود کاربریهای مناسب در بافت مؤثر است. احداث دانشکدة معماری، شهرسازی و هنرهای کاربردی در بافت قدیم با هدف باززندهسازی منطقه در برنامه قرار گرفت. بیشک ورود این دانشکده همراه با کاربریهای ضمیمة آن به بافت قدیم سبب فعال شدن و زندگی دوبارة بافت خواهد شد.
شعبانی, نگین و شعیبی, عباس . (1386). باززندهسازی بافتهای فرسوده و باارزش از طریق استقرار کاربریهای مناسب؛ نمونة موردی: بافت قدیم بوشهر. صفه, 16(2), 54-67.
MLA
شعبانی, نگین , و شعیبی, عباس . "باززندهسازی بافتهای فرسوده و باارزش از طریق استقرار کاربریهای مناسب؛ نمونة موردی: بافت قدیم بوشهر", صفه, 16, 2, 1386, 54-67.
HARVARD
شعبانی, نگین, شعیبی, عباس. (1386). 'باززندهسازی بافتهای فرسوده و باارزش از طریق استقرار کاربریهای مناسب؛ نمونة موردی: بافت قدیم بوشهر', صفه, 16(2), pp. 54-67.
CHICAGO
نگین شعبانی و عباس شعیبی, "باززندهسازی بافتهای فرسوده و باارزش از طریق استقرار کاربریهای مناسب؛ نمونة موردی: بافت قدیم بوشهر," صفه, 16 2 (1386): 54-67,
VANCOUVER
شعبانی, نگین, شعیبی, عباس. باززندهسازی بافتهای فرسوده و باارزش از طریق استقرار کاربریهای مناسب؛ نمونة موردی: بافت قدیم بوشهر. صفه, 1386; 16(2): 54-67.